Wypiekamy ją z mąki pszennej i kukurydzianej, wody, drożdży, margaryny, soli i cukru. Bułka kajzerka to uwielbiana przez dzieci, delikatna bułka pszenna z tradycyjnym, charakterystycznym nacięciem.
To chleb mieszany. Wypiekamy go z mąki pszennej i żytniej dodanej w postaci naturalnego zakwasu, wody, soli, drożdży. Wyjątkową świeżość chleb wiejski zawdzięcza dodatkowi płatków ziemniaczanych. Dzięki temu, że uformowane ciasto dojrzewa w specjalnych, wiklinowych koszyczkach posypanych mąką żytnią, chleb ma niepowtarzalny aromat i chrupiącą skórkę.
Pulchne ciasto drożdżowe przygotowujemy z mąki pszennej, wody, masy jajowej, soli, drożdży, tłuszczu. Smażymy na ciemno – złocisty kolor w głębokim tłuszczu. Po usmażeniu nadziewamy marmoladą wieloowocową. Dekorujemy słodkim lukrem.
Masa: 70g, pak. 70g
Termin przydatności do spożycia: niepakowany 1 dzień, pakowany 2 dni
Ciemny, kakaowy biszkopt przekładamy puszystym, czekoladowym kremem. Dodajemy wiśnie oraz kawałki czekolady. Cały tort oblewamy czekoladą, a po bokach, dekorujemy ciastkami biszkoptowymi. Wierzch zdobimy wzorem z białej czekolady i kandyzowanymi wiśniami.
Masa: mini torcik czekoladowy 750g, duży tort 1700g
Termin przydatności do spożycia: 1 dzień